Hi there everybody!!! Today I am going to show you an idea full of creativity and originality. A new fun way to eat a cake. "Push up pops" or "Push up cakes". They are the new cupcakes, or even the new cake pops. I think this is a great idea, brilliant!!! You can taste a bite of cake with the frosting, you dont stain, it doesnt fall and the best thing is that you can give to the dessert table an amazing colorful decoration. Lets consider the advantages of choosing this dessert. The first thing is that you can use your best cake to make it and put your favorite frosting. The second thing is that you dont need special equipment or tools so its much easier. Third one, with this dessert you will get the "wow factor" of the party, and its perfect for adults and kids. Kids will love it!!! Its an excellent idea as a baby shower dessert or even a wedding dessert.
Estos Push up pops que he hecho, he querido darles un toque navide;o y por eso hice un bizcocho de red velvet y los decore algunos con cream cheese o crema de queso y otros con buttercream coloreada en verde, pero hay infinitas formas de decorarlos.
These Push up pops that I made are perfect for these holidays. I chose red velvet cake and I put cream cheese in some of them and I used green buttercream on others but you can decorate them in many different ways.
Voy a detallar unas instrucciones sencillas para hacer los push up pops y para ello lo primero que voy hacer es mostrar el envase vacio y asi veais el sistema.
I am going to explain how to make the push up pops, and the first thing that I am going to do is to show you how the push up container looks like empty.
El envase consta de tres partes, la parte central donde colocamos el relleno, la parte de abajo que empuja el cake hacia arriba y la tapa que es opcional. Lo bueno de la tapa es que tiene un agujerito donde podeis colocar alguna decoracion, como el que os muestro en la foto de arriba.
The container has three parts. The main part where the cake goes in, the "stick" to push up the cake and the lid which is optional. The good thing about the lid is that there is a little hole where you can insert some decoration as the picture above.
Que es lo que necesitaremos:
1. Envases de push up pops. (Wilton ya los tiene disponibles en tiendas especializadas)
2. El bizcocho que hayais elegido para hacer los push up pops
3. Con la propia parte de abajo del envase vais cortando circulos. Una vez que tengais listo el icing o crema que vais a poner, vais metiendo en el vasito un circulo de bizcocho cortado previamente y lo alternais con la crema o icing consiguiendo asi el efecto de la foto. La parte de arriba se puede decorar como mas os guste. Lo meteis en la nevera por lo menos media horita para que la crema coja consistencia y listo.
What we need:
1. Push up pops container (You can buy www.Wilton.com or www.Michaels.com)
2. The cake that you want to use.
3. We will use the bottom part of the empty container to make the circles. Once you have the icing ready, you put the cake circle inside the container and add the icing, put the cake and so on until the top so you can decorate as you prefer. You put in the refrigerator for 30 minutos to get the cream stiff and ready to go.
One tip to put the icing inside the container is to use a pastry bag and if you dont have just use a frezzer bag, make a hole in the corner and put the icing inside.
Try to experiment with your own combinations, add fresh fruits, chocolate chips, whipping cream, mousse, etc you have a lot of different posibilities to personalize the dessert.
Para que sea mas sencillo introducir la crema podeis usar una manga pastelera y si no teneis, una bolsa transparente de esas de congelar alimentos y hacerle un agujero en la esquina para poder introducir la crema en el envase de forma mas sencilla.
Te animo a que experimentes con distintos sabores, puedes poner frutas, pepitas de chocolate, nata, mousse, en fin miiiiiil opciones para darle personalidad a este postre.
One tip to put the icing inside the container is to use a pastry bag and if you dont have just use a frezzer bag, make a hole and put the icing inside.
Try to experiment with your own combinations, add fresh fruits, chocolate chips, whipping cream, mousse, etc you have a lot of different posibilities to personalize the dessert.
Si quereis probar como los que yo hice aqui teneis las recetas:
Receta Sencilla y rapida de Buttercream:
250 grs. mantequilla sin sal
250 grs. de azucar glas
1 cucharita de extracto de vainilla (yo uso vainilla pura de madagascar porque le da un saborcito muy rico pero podeis utilizar cualquier otro sabor que tengais a mano)
Color comestida (opcional si le quieres dar color)
En el recipiente donde vayais a batir, poneis la mantequilla a temperatura ambiente (que no este medio deshecha, sino firme aunque no fria) junto con el azucar glas que lo vais incorporando poco a poco, cuando ya este todo mezclado se bate a velocidad media durante 6 o 7 minutos hasta que la mezcla coja consistencia firme. Una vez que esta todo bien batido, se echa la vainilla y se vuelve a batir 1 o 2 minutos. Si veis que no se pone muy firme, meterlo en la nevera unos minutos y volver a batir de nuevo. Cuando la cream tenga la consistencia adecuada, podeis a;adir el color hasta conseguir el tono deseado y batir de nuevo.
If you want to try the recipes that I made:
Simple and quick Buttercream recipe:
2 sticks unsalted butter (8 oz)
8 oz confectioner sugar
1 teaspoon vanilla extract (I use pure vanilla from madagascar because it very tasty flavor but you can use any one that you have)
Coloring food (optional)
In the mixer bowl put the butter (room temperature, not melted, firm but not cold) with the confeccioner sugar and mix together for 6/7 minutos until the cream gets stiff consistency. Once you have everything mix, add the vanilla and mix again 1 or 2 minutes. If the cream doesnt get consistency, you can put in the refrigerator for a while and remix again. Once the cream has the consistency you can add the color that you want.
Los envases se pueden lavar bien a mano o bien en el lavavajillas, con lo cual la inversion es minima ya que se pueden volver a utilizar.
No es una forma super divertida de ofrecer un postre a tus invitados!!! Si te animas con estos postres veras lo sencillos que son y sobre todo que el exito esta asegurado.
Gracias por despistarte y leerme, el proximo dia mas y mejor. Besos y Feliz Navidad!!!!!
The containers are diswasher safe so the investment is not so high as you can use it again.
isnt it a super funny way to serve the dessert!!!! You will see how easy they are to make and also that you will succeed for sure.
Thank you for stopping by and see you next post with more cake things. Kisses and Happy Holidays!!!